Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

The Contemporary Miele Gallery, Chile

Santiago-based design studio Gonzalo Mardones have completed the award-winning Miele Gallery in Chile

Chosen by Miele as part of an architecture competition, the site is a residential neighbourhood with low, medium and high-density residences surrounded by parks and squares. The contemporary building is in close proximity to the new city council building and Bicentenario Park.

The architectonic proposal was to build a property that opens to the corner (the most public place) in a play of façades of concrete and inclined crystals. The purpose of the façades was to permit light to reflect, and also the transparency of the building creates a large display window with a street view of a bustling Santiago avenue.

The interior results in an idea that allows connectivity of all the floors. Spaces are architectonic labyrinth paths that are even penetrate the underground spaces, a unique possibility of light and natural ventilation.

Less is beautiful and responsible is the message as the building was constructed in a environmentally friendly way. The sustainability of Miele building is largely due to the use of the fifth, sixth and seventh façades. These permits separate the building, heat and cold, creating natural isolation, ventilation and lighting. Images courtesy of Nico Saieh.

About

Assif is a luxury travel and design aficionado currently working as a BBC content producer. He holds an MA in journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please. His favourite trips include island hopping in the Seychelles, a mountain escape in Kashmir and getting lost in Hong Kong.

Assif is the current editor of Adelto Magazine. Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

January 30, 2012 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter