Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

Rehabilitation House by Dom Arquitectura

Contemporary-Interior-Design-Barcelona-Adelto-03

Barcelona-based architectural practice, Dom Arquitectura, have designed the Rehabilitation House project. Completed in 2013, the contemporary home can be found in Noutigos, Carnota, A Coruña, Spain. 

According to the architects: “The aim was to act respecting the current volumes of this old house, located close to the river in the village of Noutigos. Maintaining the stone facade, replacing the original windows in chestnut wood, we just only propose two new small and strategic openings in the south wall for their views and the natural light needed for specific locations. The new openings with iron frame and fixed glass contrast with the existing ones and which are treated with a chestnut wood.

Contemporary-Interior-Design-Barcelona-Adelto-00

“Part of the south facade formed with very small stones has had to repair due to continuous moisture, so we propose a mortar render. We have maintained the large stones around the windows, and have continued to finish smoothing existing lines almost the entire first and second floor.

“The entrance garden has been treated with great old reclaimed flagstones, wood benches, albizias, ivy and lavender; give a simple but hearty welcome.

“The recovered stone forms the interior finished walls. In the ground floor they combined with ocher mortar, it generates a game as a baseboard with different heights, covering damaged stone areas and adapting to the interior design space distribution. The result is a balanced interior finish where dominates the mortar ocher and stones colors.

Contemporary-Interior-Design-Barcelona-Adelto-01

“The ground floor is a open space with a continuous pavement, where we place the dining room, the kitchen and the living area. On the first floor we located three bedrooms and two bathrooms. The slabs are made with clay vault painted with a grey glaze.
The second floor under the cover is a space originally used as clothesline, now has become a completely open space, flooded with natural light through skylights and a cut in the cover that originates a small terrace with beautiful views to Finisterre and the Carnota bay.

“Respect the stone, recover the existing elements and combine them with an open and new distribution, actual lighting and furniture, creates a new charming spaces.”

Images courtesy of Victor Solis

About

Assif is a luxury travel and design aficionado currently working as a BBC content producer. He holds an MA in journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please. His favourite trips include island hopping in the Seychelles, a mountain escape in Kashmir and getting lost in Hong Kong.

Assif is the current editor of Adelto Magazine. Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

October 10, 2013 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter