Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

Krampton by Shogo Aratani Architect & Associates

Contemporary-Home-Design-Japan-Adelto-02

Nishinomiya-based architectural practice, Shogo Aratani Architect & Associates, has designed the Krampton project. Completed in 2012, the contemporary home is located in Hyogo, Japan.

This is a residential area where the magnificent nature still remains. The site is situated on a sloped land amongst a natural forest. Two large trees with beautifully shaped branches (one is a camphor tree and the other a cherry tree) stand on top of the site. These trees are integrated into the residential design.

Contemporary-Home-Design-Japan-Adelto-03

According the architects: “The entire site is sloped steeply, and the gap between the top and the bottom is as large as approximately 11 meters. And the ground composed of a rock bed is extremely hard. Considering these landscape conditions, we decided to place volumes along the sloped ground to minimise excavation.

“In order to provide the best view, the main spaces are located on the top floor and the other interior spaces are connected along the slope down to street level. We designed the spatial sequence in relation to the landscape by placing three volumes along contour lines.

Contemporary-Home-Design-Japan-Adelto-00

“The upper volume is placed right underneath the two large trees. A skylight is provided in the living room to see the trees above. The volume on the north is allocated for bathroom. The volume on the lower level contains private rooms on the first floor and a wood-decked terrace on the roof, accessible from the living room. We place stairs with the same inclination as the ground at the intersection of the three volumes. The stair space is used as a library, while the stairs are designed to accommodate a large number of books.

“By designing three volumes along the landscape, diverse activities are generated and one can enjoy the spatial sequences as they are.

“A sizeable volume of rock was excavated upon construction of the garage, and has been reused to complete the pavements and steps along the entryway.”

Images courtesy of Yutaka Kinumaki

About

Assif is a luxury travel and design aficionado currently working as a BBC content producer. He holds an MA in journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please. His favourite trips include island hopping in the Seychelles, a mountain escape in Kashmir and getting lost in Hong Kong.

Assif is the current editor of Adelto Magazine. Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

March 11, 2014 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter