Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

Contemporary Chongqing Greenland Clubhouse, China

Contemporary-Architectural-Design-Chongqing-China-01

Shanghai-based interior designers and architects PURE Design have completed the Chongqing Greenland Clubhouse project.The contemporary property can be found in Chongqing, China.

According to the architects: “The Chongqing Greenland Clubhouse is located halfway up the south side of the mountain in Hong’en Temple Forest Park, Chongqing, facing the Jialing River. It is one of twenty-three commercial buildings, initially used as a real estate sales centre for the Greenland Bund Center project.

“Designed as a medium for dialogue between the river and mountain, the spatial experience through the building reflects the unique qualities of the dynamic terrain.

“Due to the one storey height difference between the mountainside entrance and the terrace overlooking the river, the building is composed of two floors. The second level consists of the main entrance, and is primarily used as the real estate exhibition space, containing multimedia presentations and a river view experience. The first floor functions as a sales centre, containing models of the properties and sales spaces. It is also connected to the model homes.

“In terms of architecture design , the form of the first level is conceived from a glass box, pristine and sturdy. On the second level, the side facing the mountain utilises stretched triangular shapes to create an undulating contour line, echoing the silhouette of the mountains. Additionally, the heavy grey colour of the external zinc cladding integrates the architecture with the city. In contrast, the surface facing the river is tranquil and lithe, reminiscent of a crystal case; its translucency presents little disturbance to the river scenery while allowing a complete view of the river from the interior of the building. On this basis, the visitor is led on a winding path containing seven different experiences from the second floor entrance to the first floor terrace. Let each visitor experience the beauty of the medium between the site and its surroundings, composed of an infinity pool, river, triangular form, courtyard, and crystal case.”

Images courtesy of Shu He

About

Assif is a luxury travel and design aficionado currently working as a BBC content producer. He holds an MA in journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please. His favourite trips include island hopping in the Seychelles, a mountain escape in Kashmir and getting lost in Hong Kong.

Assif is the current editor of Adelto Magazine. Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

April 10, 2013 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter