Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

Conversion of a run-down warehouse in Shoreditch, London

warehouse-conversion-design-shoreditch-london-adelto-04

London-based architectural practice Chris Dyson Architects has designed the Shoreditch Penthouse project. Completed in 2014, the duplex apartment has been converted from a Victorian warehouse into a luxury penthouse in Shoreditch, London.

The project which took over two years to complete is located on 24 Calvin Street, the luxurious five-bedroom apartment is the final bolt in the complete conversion of the worn-down Victorian Warehouse. The London apartment clearly reflects Chris Dyson’s unique approach as the fine details of its historic character have been preserved, moulding a stylish modern conversion around it.

warehouse-conversion-design-shoreditch-london-adelto-06

The rustic duplex apartment includes a rooftop extension clad in pre oxidised copper which complements the red brick of the exterior façade. The complete renovation of the penthouse apartment delivers open-plan, minimalist interior designs throughout the living, dining and kitchen spaces. Some of the raw and industrial characteristics of the building have been exposed, enhanced and juxtaposed with a contemporary material palette.

warehouse-conversion-design-shoreditch-london-adelto-09

Clear and translucent glass, powder coated aluminium framed doors, concrete kitchen fittings and lime washed oak floorboards are examples of the new materials used throughout the apartment.

warehouse-conversion-design-shoreditch-london-adelto-08

Natural daylight flows through the kitchen and living areas as both spill out onto wooden decked terraces which overlook the busy Shoreditch skyline.

warehouse-conversion-design-shoreditch-london-adelto-01

Chris Dyson, architect, said to Adelto: “This was an exciting project that really celebrates the heritage and character of the host building whenever possible. The copper clad rooftop extension is intended to complement the old London stock brick warehouse building.  Internally, modern fittings and fixtures contrast against the historic warehouse features.  The view from the living space is spectacular and a strong connection with the external terraces is achieved through the use of full height sliding clear glazed panels.”

Images courtesy of Peter Landers for Chris Dyson Architects

About

Assif is a luxury travel and design aficionado currently working as a BBC content producer. He holds an MA in journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please. His favourite trips include island hopping in the Seychelles, a mountain escape in Kashmir and getting lost in Hong Kong.

Assif is the current editor of Adelto Magazine. Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

April 2, 2015 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter