Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

Contemporary restaurant design for Auriga, Mumbai

Contemporary-Restaurant-Design-Mumbai-Adelto-03

Mumbai-based architectural practice, Sanjay Puri Architects has designed the Auriga project. Completed in 2013, the restaurant and nightclub is located in Mumbai, India.

According to the architects: “An old factory warehouse was stripped off its external walls to allow the insides to be infused with natural light and create a view of the large trees along the road from its internal spaces that were transformed into a restaurant and a nightclub.

Contemporary-Restaurant-Design-Mumbai-Adelto-00

“The upper level with a better view, houses a restaurant space and the lower level opening into an outdoor patio is a nightclub.

“The entire building exterior is created in a web of aluminum fins that are folded in angular planes. This geometry is carried through into the interior design of the ground level where the web is more abstracted and sheaths the walls, ceiling, staircase, bar and columns. Partially open and partially enclosed in strips of galvanized metal sheets that are backlit, the entire space is rendered sculptural with the integration of all design elements within the abstractly woven web.

Contemporary-Restaurant-Design-Mumbai-Adelto-01

“A black palette forms the backdrop for this metal web with a flamed dark grey granite floor, black walls and black sound insulation fiber boards constituting the ceiling.

“A single flight stairway traverses through a 24’0” high volume from the metal dominated nightclub at the lower level to a wood enclosed restaurant above.

Contemporary-Restaurant-Design-Mumbai-Adelto-02

“The walls, ceiling and live kitchen counter and serving bar counter are sheathed in undulating angular planes of thin wood strips creating a fluid volume for the restaurant design.

“The two levels are in complete contrast, with one dominated by steel and the other by wood to create different experiences within the same space. The abstraction of each space with one merging into the other through the double height volume located centrally integrates them simultaneously.

“Both spaces create the feeling of being within a sculpture redefining the way internal spaces can be perceived.”

Images courtesy of Vinesh Gandhi

About

Assif is a luxury travel and design aficionado currently working as a BBC content producer. He holds an MA in journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please. His favourite trips include island hopping in the Seychelles, a mountain escape in Kashmir and getting lost in Hong Kong.

Assif is the current editor of Adelto Magazine. Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

November 15, 2013 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter