Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

Contemporary Pavilion 2012 Residence, Israel

Tel-Aviv-based design practice Pitsou Kedem Architects have completed the Pavilion 2012 project. The contemporary interior designed home can be found in Shoham, Israel.

According to the architects: “A structure used by a real estate company as a sales office for a residential project they are building. The project examines the line between architecture, marketing and consumption. The project was to build, a sales office. The architect chose to relate to the project as a contemporary pavilion attempting to combine, within one building, modern, minimalistic, architectural principles and thereby creating a building that is almost an object or a piece of sculpture almost akin to a small, architectural pavilion.

“It is interesting to see the mutuality between pure architecture which, despite everything, manages through purity and constraint to serve the brand needs of a large real estate company which usually seeks ways to stand out, to be bigger and more grandiose. The structure succeeds in bringing to the world of aggressive marketing used by real estate companies a structure which, despite its temporary nature (it will be demolished in a year’s time), also brings with it qualities associated with permanence.

“The contemporary Israeli property arouses curiosity, draws attention whilst still maintaining its monochromatic restraint and quiet strength. It uses reflecting pools to strengthen its look and to create illusions and reflections and combines central, internal courtyards with trees bursting out from two dimensional, white spaces which suggests the volume and the space inside the structure.

“A geometric pattern of vertical wooden lines serves as a ‘skin’ that divides the spaces or as a texture which is imprinted, using special techniques, on the outside. The sun’s rays, striking the wall, create a repeating, three-dimensional illusion. The pavilion succeeds in fulfilling both of its functions, architectural and marketing. The structure was designed and built in just three months, and was built entirely from a metal skeleton (lightweight construction), most of which was built in the factory and transported to the site.”

Images courtesy of Amit Geron.

About

Assif is a luxury travel and design aficionado currently working as a BBC content producer. He holds an MA in journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please. His favourite trips include island hopping in the Seychelles, a mountain escape in Kashmir and getting lost in Hong Kong.

Assif is the current editor of Adelto Magazine. Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

November 9, 2012 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter