Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

Contemporary interior design at House Ciudad de las Ciencias Valencia, Spain

Valencia-based architects and interior designers +Quespacio have designed the House Ciudad de las Ciencias Valencia project. Completed in 201o, the contemporary interior design project can be found in Spain’s third largest city Valencia.

According to the interior designers: The contemporary Spanish property is situated in a privileged area in the city of Valencia. The apartment measures 125 sqm and comes with amazing views of the City of Science, besides a wide luminosity.

“The client, a young sophisticated professional required a modern reformation and interior design for his new home. Clients’ brief were clear and included: wide spaces, brightness and a modern decoration. Without converting it into a cold place, and above all commodity for a joyful stay in every corner of the house.

“With an important view to budget, many of the existing spaces wear maintained. Only a few partition walls were eliminated, reducing the bedrooms from 3 to 2 and extending the living room.

“The entry lobby presents a photography exposition that shows various historical moments from people of Afro-Caribbean heritage. It’s been created to be change with the times.

“In the living room the large windows are maximsed so natural light can flood the room. The central point in the contemporary room is the big red flower lamp from Lucent that marks the coloor palette: green, red and grey – combined with the powerful white. In the living room we can see three different areas all with a special eye for commodity combined with a modern design. A dining area can be found behind the sofa, here you can find a glass table combined with steel legs that contrasst with the white chairs. In the chill out zone the red carpet contrasts with the grey chaise lounge used for reading.

“Outside the terrace shows us something totally different, fulfilling the aim to make every room different with its own style. The kitchen is more minimalistic applying for a timeless design with colours grey, white and black. Appliances are integrated gently in the kitchen cupboards. The main bedroom shows a bamboo headboard, lit by LED lights. In the bathroom the little space uses a blackboard stone that contrasts with the lacquered furniture.”

Images courtesy of Inquietud and David Rodríguez.

About

Assif is a BBC trained British journalist who spends his time between Leeds and London. Assif holds an MA in Journalism from the University of Leeds. He is partial to tea and cake - Yorkshire Tea Gold Blend please.

Assif is the current editor of Adelto Magazine.

Follow him on Twitter and Instagram: @journolista.

Love Interior Design & Exotic Travel? Follow us..

December 24, 2012 | Property | View comments

- Other articles you may enjoy -

Sign up to the Adelto newsletter